Τρίτη ημέρα ανόδου για το αργό

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 06:12
UPD:09:35

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας προς τα ασιατικά διϋλιστήρια ότι θα μειώσει τις προμήθειες τον επόμενο μήνα εν μέσω εικασιών ότι οι μειώσεις της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ οδήγησαν στην πτώση των αποθεμάτων την εβδομάδα που πέρασε στις ΗΠΑ.

Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, θα μειώσει τις φορτώσεις της προς την Ιαπωνία τον Απρίλιο, για πέμπτο μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους τριών διϋλιστηρίων που έλαβαν τα σχετικά σημειώματα. Οι προμήθειες αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 500.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, πριν από τη σχετική έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 37 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 47,44 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:50 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 47,15 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 5,7%, αλλά βρίσκονται 68% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκαν τον Ιούλιο.

Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,55 δολ., ποσοστό 3,4%, κλείνοντας στα 47,07 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Ιανουαρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 42 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 44,55 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 11:51 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησε χθες 1,6%, φθάνοντας στα 44,13 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα