Συμφωνία των «27» για δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 18:54
UPD:19:56

Τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς εντάσεως εργασίας δίνει στα κράτη-μέλη σχετική συμφωνία των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ. Στη φωτογραφία ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας της Τσεχίας και Προεδρεύων του Ecofin Μίροσλαβ Καλουσέκ (στο κέντρο) και ο επίτροπος της ΕΕ Λάζλο Κόβατς, αρμόδιος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης.

Τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς εντάσεως εργασίας δίνει στα κράτη-μέλη σχετική συμφωνία των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

Η συμφωνία - η οποία προωθήθηκε από την Τσεχική Προεδρία με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- αναμενόταν προκειμένου να τεθεί ένα τέρμα στη διαμάχη που επικρατούσε μήνες τώρα σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Ενώ ορισμένα κράτη μέλη επέμεναν ότι θα βοηθήσει για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, άλλα κράτη μέλη εκτιμούσαν ότι θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων.

Η σημερινή συμφωνία συνδέεται με την κάμψη της αντίθεσης κρατών όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Μάλτα αλλά και άλλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα