Cathay Pacific: Ζημίες για πρώτη φορά σε 10 χρόνια

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 08:40
UPD:08:50

Ζημίες για πρώτη φορά σε 10 χρόνια, μετά τις λανθασμένες τοποθετήσεις της για τις τιμές των καυσίμων και τη μείωση της ζήτησης για ταξίδια εξ αιτίας της παγκόσμιας ύφεσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, Cathay Pacific Airways Ltd.

Οι ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 8,56 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 2,175 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή έναντι κερδών 7,02 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 1,78 δολ. ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Κατά μέσον όρο επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι οι ζημίες της θα ήταν 8,72 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν 15% στα 86,56 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η Cathay Pacific είχε για πρώτη φορά ζημιογόνα χρήση από την οικονομική χρήση του 1998 μετά τις ζημίες ύψους 7,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ από τις λανθασμένες τοποθετήσεις της για τις τιμές των καυσίμων. Η British Airways Plc και η Delta Air Lines Inc., οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, εμφάνισαν επίσης ζημίες καθώς ο κόσμος περιόρισε τα ταξίδια για ψυχαγωγία εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης και της ανησυχίας για την απασχόληση.

Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας που ελέγχεται από την Swire Pacific Ltd., σημείωναν άνοδο 2,1%, φθάνοντας στα 7,15 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα. Πέρυσι οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 57%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα