Απώλειες 11 δισ. δολ. για τα hedge funds τον Φεβρουάριο

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 10:29
UPD:10:30

Κεφάλαια, συνολικού ύψους 11 δισ. δολαρίων, απέσυραν οι επενδυτές από τα hedge funds τον Φεβρουάριο, εν μέσω σημαντικών απωλειών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Οι ανωτέρω ρευστοποιήσεις αναλογούν περίπου στο ένα τρίτο των αποσύρσεων του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η βιομηχανία απώλεσε περί τα 400 δισ. δολάρια από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, λόγω ζημιών και αποσύρσεων, σύμφωνα με έρευνα της Eurekahedge.

Ο δείκτης Eurekahedge Hedge Fund Index, ο οποίος καταγράφει τις επιδόσεις περισσότερων από 2.000 funds, σε παγκόσμιο επίπεδο, υποχώρησε τον περασμένο μήνα κατά 0,5%, διαμορφώνοντας τις μέχρι στιγμής απώλειες φέτος στο 0,4%.

«Είναι φυσιολογικό να μειώνονται οι ρευστοποιήσεις μετά από όσα είδαμε πέρυσι», υποστηρίζει ο Τζέιμς Φιορίγιο της Ottoman Capital Japan.

Η βιομηχανία των hedge fund συρρικνώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου περισσότερο από 20% στα 1,5 τρισ. δολάρια, καθώς η πιστωτική κρίση έπληξε τις αποδόσεις τους, οδηγώντας σε μαζικές αποσύρσεις κεφαλαίων.

Ο παγκόσμιος δείκτης των hedge fund υποχώρησε πέρυσι κατά 12%, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε να δημοσιοποιεί η Eurekahedge τα εν λόγω στοιχεία, το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα