Σήμερα η Διυπουργική για την Ολυμπιακή

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 10:35
UPD:10:49

Συνεδριάζει στις 17:30, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων μετά την έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής από την Κομισιόν, προτού η συμφωνία κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση.

Tην ικανοποίησή του για την έγκριση της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη MIG για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την ιδιωτικοποίηση, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι, η έγκριση της Ε.Ε. είναι απόδειξη ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, η έγκριση της Ε.Ε. είναι απόδειξη ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια.

Αναφερόμενος στους εργαζομένους ο υπουργός σημείωσε ότι, με το νόμο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή υπάρχει πλήρης κάλυψη, ενώ χαρακτήρισε λογικό και το να εργαστούν στη νέα εταιρεία κάποιοι από τους νυν εργαζομένους.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, όπως έχει δρομολογηθεί η διαδικασία δεν υπάρχει κανένα κενό στο αεροπορικό έργο, αφού η εταιρεία θα εκτελεί συνεχώς, και κατά το μεταβατικό διάστημα, το πτητικό της έργο.

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες αναφορικά με τη συμφωνία που εκφράζονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ εκφράζονται πολλές θέσεις και δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος που ακόμη και μέσα στο κόμμα της αντιπολίτευσης υπάρχουν φωνές που συμφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η Κομισιόν

Νωρίτερα, την έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ανακοίνωσε από το Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για τις Μεταφορές Ιταλός Επίτροπος, Αντόνιο Ταγιάνι, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη MIG.

Οι πιλότοι

Πάντως, για εχθρική πράξη εναντίον τους κάνουν λόγο οι πιλότοι της Ολυμπιακής, αναφερόμενοι στην κίνηση της MIG να δημοσιεύσει αγγελίες. Το σωματείο της ΕΧΠΑ υποστηρίζει ότι πρόκειται για αλαζονικό τρόπο που δημιουργεί επιφυλάξεις και περιέχει κινδύνους.

Οι πιλότοι τονίζουν ότι, κανένας δεν θα σπεύσει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση όπως σημειώνεται η αντίδρασή τους θα είναι συντεταγμένη και θα καθοριστεί από τη γενική συνέλευση του σωματείου τους που θα συνέλθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα