Εξασφαλισμένες οι παροχές - συντάξεις του ΟΓΑ

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 13:18
UPD:17:08

Ο ΟΓΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους, διαβεβαιώνει η διοίκηση του Οργανισμού, απορρίπτοντας δημοσιεύματα περί κινδύνου χρεοκοπίας του Ταμείου.

Πιο αναλυτικά όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

- Το έτος 2009, ο ΟΓΑ για όλες τις δράσεις του (Βασική Σύνταξη 330€, Κύρια και Πρόσθετη Σύνταξη, με τις αυξήσεις τους, Περίθαλψη, Παροχές Αγροτικής Εστίας και Επιδόματα Δημογραφικής Πολιτικής) θα διανείμει συνολικά 8 δις ευρώ από τα οποία 6,4 δις ευρώ προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από εισφορές των ασφαλισμένων του και διάφορα έσοδα.

- Η καταβολή των συντάξεων και των λοιπόν παροχών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα επόμενα, είναι απόλυτα εξασφαλισμένη καθώς ο ΟΓΑ έχει θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους οι οποίοι καταβάλλονται κανονικά.

- Η περιουσία του Οργανισμού, παρά τη λογιστική μείωση της αξίας του μετοχικού του χαρτοφυλακίου, έχει αυξηθεί και ανέρχεται σήμερα στα 2.284.239.797,58 ευρώ.

«Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι ο ΟΓΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοπιστωτικής ικανότητας και οι ασφαλισμένοι του είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι όσον αφορά στις συντάξεις και στις παροχές τους», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα