ΥΕΝΑΝΠ: Εξαντλούνται τα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στη ΝΕΖ

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 21:41
UPD:22:41

Τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο εξαντλεί όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έδωσε στους εργαζομένους στη ΝΕΖ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρά τη διαβεβαίωση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Θεόδωρου Ρεντζεπέρη προς τον πρόεδρο του συνδικάτου, ότι ο κ. Παπαληγούρας αποδέχθηκε το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση και θα δεχθεί αντιπροσωπεία τους, το σύνολο σχεδόν των διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο του Υπουργείου και να το καταλάβει.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή, οδήγησε τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που επιτηρούσαν τον χώρο, να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε πως:

• έχει παραχωρηθεί από τον ΟΛΠ ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, το οποίο διατίθεται στο ΙΚΑ Περάματος, αποκλειστικά για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

• υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών ΥΕΝΑΝΠ και Υγείας για την κατασκευή Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι.

• ήδη ο ΟΛΠ έχει αναλάβει την εκτέλεση της βελτίωσης των υποδομών πυρόσβεσης στη Ζώνη Περάματος.

• έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και έχει επιθεωρηθεί από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά.

• έχει γίνει προμήθεια πέντε νέων κλιμάκων ανόδου στα επισκευαζόμενα πλοία και ολοκληρώνεται η πιστοποίησή τους από πλευράς ασφαλείας.

• επισκευάζονται οι δύο δεξαμενές του ΟΛΠ στη Ζώνη.

Τέλος, ανέλαβε να μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τα σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας αιτήματα των ανέργων της περιοχής του Περάματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα