Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 07:22
UPD:07:35

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, πάνω από τα 900 δολ. η ουγγιά μετά την αύξηση της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση εν μέσω της πτώσης των μετοχών και του δολαρίου.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την είδηση ότι η Sompo Japan Insurance Inc. και η Nipponkoa Insurance Co. θα συγχωνευθούν.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 910,05 δολ. η ουγγιά στις 10:45 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά τη μεγαλύτερή του άνοδο σε μία εβδομάδα χθες, καθώς υποτιμήθηκε το δολάριο.

Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ευρώ πριν από την σημερινή έκθεση στη Γερμανία που ενδέχεται να δείξει μείωση της βιομηχανικής παραγωγής για πέμπτο μήνα. Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ιαπωνικού γιέν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας για συρρίκνωση της οικονομίας, μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η ύφεση θα επιδεινωθεί.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 12,8112 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 198,50 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,3%, στα 1.049,50 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Απριλίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 910,10 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). σημείωσε άνοδο 2% στα 913,80 δολ. η ουγγιά χθες, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα