Βουλγαρία: Πολιτική συμφωνία για επιλεκτική μείωση του ΦΠΑ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 10:03

Πολιτική συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στους τομείς εντατικής απασχόλησης του εργατικού δυναμικού (labour intensive sectors), υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Λιθουανίας, αλλά και της Εσθονίας, υπέγραψαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών των παραπάνω χωρών καλούν με επιστολή τους, τους υπουργούς Οικονομικών των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ε.Ε., να μη χρησιμοποιήσουν την εξέλιξη αυτή, ως επιχείρημα για τη μείωση του ΦΠΑ, στο σύνολο των δραστηριοτήτων των οικονομιών τους.

Στην επιστολή τους, οι πέντε υπουργοί Οικονομικών, προειδοποιούν ότι η μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων, προκαλεί προβλήματα στη σταθερότητας της οικονομικής βάσης, στην τεχνητή αναδιανομή της απασχόλησης, χωρίς να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ αυξάνει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι πέντε υπουργοί των Οικονομικών, δεσμεύτηκαν ότι η μείωση του ΦΠΑ, την οποία αποφάσισαν να εφαρμόσουν δε θα επεκταθεί σε άλλους τομείς της οικονομικής ζωής των χωρών τους.

Ο ΦΠΑ στη Βουλγαρία, αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί της τιμής των υπηρεσιών και των προϊόντων, ενώ η βουλγαρική κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή σταθερού ποσοστού ΦΠΑ, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς αυξομειώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα