Διμερής συμφωνία για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος - Βουλγαρίας

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 13:11
UPD:13:18

Συμφωνία ρύθμισης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών συνδέσεων Ελλάδος - Βουλγαρίας υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Βούλγαρο υπουργό Μεταφορών Petar Mutafchiev στην Κομοτηνή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία καθορίζει απόλυτα το πλαίσιο το οποίο θα διέπει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας, ενώ με την παράλληλη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι διαδικασίες όχι μόνο θα απλοποιηθούν, αλλά και θα παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στις μετακινήσεις των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Η Συμφωνία, εκτός των άλλων, καθορίζει:

1) Τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας όχι μόνο των σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά και των υπευθύνων για την τήρηση και εφαρμογή της συμφωνίας.

2) Τον τρόπο διευκόλυνσης της μετακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων με την Εφαρμογή Κανόνων Ασφαλείας για τις Μεταφορές αλλά και Χορήγησης Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας για το ανθρώπινο δυναμικό των Σιδηροδρόμων

3) Τα σιδηροδρομικά μεθοριακά σημεία ανάμεσα στις δυο χώρες, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι αναγκαίες διαδικασίες, καθώς και τον τρόπο πρόσβασης των τρένων και αλλαγής μηχανών στους συγκεκριμένους αυτούς σταθμούς.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι όλες οι αναγκαίες σιδηροδρομικές διαδικασίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία θα υλοποιούνται μεταξύ των σταθμών Kulata - Προμαχώνας, Svilengrad - Δίκαια

4) Τέλος, ορίζεται ότι στους σταθμούς Kulata και Svilengrad προβλέπεται παρουσία εκπροσώπου από την πλευρά του Ελληνικού Σιδηροδρόμου για την διασφάλιση των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ των σταθμών αυτών και των αντίστοιχων Ελληνικών (Προμαχώνας και Δίκαια).

Επιπρόσθετα, προωθείται άμεσα η υπογραφή των επί μέρους συμφωνιών μεταξύ των Ελληνικών και Βουλγαρικών Σιδηροδρόμων για την εφαρμογή της Διασυνοριακής Συμφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα