A. Βγενόπουλος: Διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ο.Α.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 10:10
UPD:12:40

Ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group δεσμεύτηκε να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, προς όφελος των μετόχων της, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας.

Την πρόθεσή του να διατηρήσει επί μακρόν το πλειοψηφικό πακέτο της Ολυμπιακής η MIG ξεκαθάρισε, χθες, από το Ηράκλειο, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο του πλοίου SUPERFAST XII της Attica Group.

Ταυτόχρονα, ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πιθανής συμμετοχής του Δημοσίου στο μέλλον, ενώ σημείωσε ότι η επιλογή του προσωπικού θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια.

Α. Βγενόπουλος: H MIG δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει την Ο.Α. στο άμεσο μέλλον

Α. Βγενόπουλος: H MIG δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει την Ο.Α. στο άμεσο μέλλον

Ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group δεσμεύτηκε να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, προς όφελος των μετόχων της, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας.

«Είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι πήραμε την Ολυμπιακή και έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε», ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι η MIG δεν πούλησε ποτέ καμία εταιρεία της οποίας απέκτησε το μετοχικό έλεγχο και τη διοίκηση, με εξαίρεση την περίπτωση του ΟΤΕ όπου όμως ο Όμιλος δεν κατείχε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

«Είναι τιμή μας να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε την ιστορία της Ολυμπιακής, είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι παιδί μας, κομμάτι του συναισθήματός μας και γι' αυτό δεν έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος φάνηκε διατεθειμένος να εκχωρήσει ποσοστό έως και 49% στο ελληνικό Δημόσιο εάν του ζητηθεί. Ο επικεφαλής της MIG διευκρίνισε ότι έχει συζητήσει με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και με τους αρχηγούς άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει μειοψηφικό ποσοστό στο ελληνικό Δημόσιο, αν και όποια κυβέρνηση του το ζητήσει.

Οι προσλήψεις

Ερωτηθείς για τη διαδικασία προσλήψεων που έχει ξεκινήσει η MIG και στην οποία αντιδρούν οι πιλότοι της Ολυμπιακής, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι ο Όμιλος έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων στην οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει το βιογραφικό του.

Τα κριτήρια της πρόσληψης που θα ισχύσουν και αφορούν το σύνολο των υποψηφίων είναι: καταλληλότητα, εμπειρία, γνώση και διάθεση δουλειάς.

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει, οι νυν εργαζόμενοι της Ολυμπιακής θα διατηρήσουν τα προνόμια που έχουν θεσμοθετηθεί γι' αυτούς, ενώ αν θέλουν μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικά για πρόσληψη στη νέα εταιρεία, η οποία θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο της MIG από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι

Πάντως, οι εργαζόμενοι παραμένουν αντίθετοι με τη διαδικασία προσλήψεων στη νέα Ολυμπιακή μέσω αγγελιών που δημοσίευσε η MIG και καλούν τους συναδέλφους τους να μην αποστείλουν βιογραφικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, σε δηλώσεις του προχθές μετά τη έγκριση της συμφωνίας πώλησης της Ολυμπιακής από τη διυπουργική, επανέλαβε ότι διασφαλίζονται πλήρως όλα τα σημερινά εισοδήματα των εργαζομένων, είτε επιλέξουν τη μετάταξη είτε επιλέξουν τη εθελουσία, ενώ αν επιλέξουν να εργαστούν στην νέα Ολυμπιακή, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι θα προτιμηθούν λόγω της εμπειρίας τους.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Βγενόπουλος συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά κατά τη διάρκεια τη συνάντησης δεν υπήρξε δέσμευση από πλευρά του επιχειρηματία για τον αριθμό εργαζομένων που θα στελεχώσουν τη νέα Ολυμπιακή.

Τέλος, το αργότερο έως το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση η συμφωνία για την πώληση του πτητικού έργου, της επίγειας εξυπηρέτησης και της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής στην επενδυτική εταιρεία. Υπογραμμίζεται ότι, ο όμιλος MIG θα αγοράσει και την επίγεια εξυπηρέτηση της εταιρείας, αν δεν ευοδωθούν -το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη- οι διαπραγματεύσεις με τη Swissport.

ΦΑΝΗΣ ΖΩΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤΙΚΑ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα