Σερβία: Καθίζηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 10:18

Η βιομηχανική παραγωγή της Σερβίας τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 17,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και κατά 25% σε σύγκριση με το μέσο μηνιαίο επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής του 2008, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 24,5% στον κλάδο της μεταποίησης και κατά 7,7% στην εξόρυξη, ενώ αυξήθηκε κατά 0,3% στην ενέργεια. Παράλληλα, υποχώρησε κατά 38,5% στην παραγωγή ενδιάμεσων προϊόντων (εκτός ενέργειας), κατά 25,7% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, κατά 15,5% στην παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κατά 13,7% στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών προϊόντων. Από το σύνολο των 29 κλάδων βιομηχανικής δραστηριότητας που παρακολουθεί η στατιστική υπηρεσία τον Ιανουάριο και σε ετήσια βάση μείωση της παραγωγής καταγράφτηκε στους 22 (74% του συνόλου) και αύξηση στους υπόλοιπους επτά (26% αντίστοιχα).

Τη μεγαλύτερη συμβολή για τη συρρίκνωση του βιομηχανικού προϊόντος τον Ιανουάριο (σε ετήσια βάση) είχαν οι κλάδοι παραγωγής βασικών μετάλλων, τροφίμων, χημικών, μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων και μηχανοκίνητων οχημάτων.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα