«Η Σερβία δεν είναι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία»

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 12:49

«Η Σερβία δεν είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και δεν θα υπάρξει ούτε ένας πολίτης που θα πεινάσει, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ. Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Πολίτικα», ο Σέρβος πρωθυπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι σε κάποιο βαθμό μικρότερα σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο, υπήρξε μείωση στην εισροή ξένων κεφαλαίων, αλλά το κράτος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Τσβέτκοβιτς διευκρίνισε ότι «βάση» των συνομιλιών θα αποτελέσει η αύξηση του ελλείμματος και η μείωση των δαπανών.

Όπως, εξάλλου, πρόσφατα επισήμανε ο κ. Τσβέτκοβιτς, η νέα συμφωνία με το ΔΝΤ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ένα υψηλότερο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο αρχικά είχε προσδιοριστεί μεταξύ 1,5% και 1,75% του ΑΕΠ και μείωση των δαπανών.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τσβέτκοβιτς θα προεδρεύσει της συνάντησης που θα έχουν τα μέλη της αποστολής του ΔΝΤ με την ομάδα «εργασίας» της σερβικής κυβέρνησης, η οποία αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μλάτζαν Ντίνκιτς, την υπουργό Οικονομικών, κ. Ντιάνα Ντραγκουτίνοβιτς και τον διοικητή της Εθνικής (κεντρικής) Τράπεζας της Σερβίας, κ. Ράντοβαν Γέλασιτς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα