Λουξεμβούργο: Ετοιμο να συνεργαστεί με τις ξένες φορολογικές αρχές

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 13:52

Το Λουξεμβούργο προτίθεται να συνεργαστεί με τις ξένες αρχές φορολογικού ελέγχου, οι οποίες αναζητούν πληροφορίες σε συγκεκριμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Προϋπολογισμού της χώρας, Λικ Φρίντεν.

Η κυβέρνηση συμφώνησε «να ανταλλάξει πληροφορίες που θα της ζητηθούν σε συγκεκριμένες υποθέσεις και στη βάση χειροπιαστών αποδείξεων για έρευνες που διεξάγουν άλλες φορολογικές αρχές», δήλωσε ο Φρίντεν, μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, ¶νχελ Γκουρία.

«Το τραπεζικό απόρρητο του Λουξεμβούργου δεν είναι μη συμβατό με τους κανόνες του ΟΟΣΑ», τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα διατηρήσει τους κανόνες τραπεζικής εχεμύθειας «ως μέσο προστασίας του ατομικού απορρήτου».

Χθες, το Λιχτενστάιν και η Ανδόρα, οι οποίες μαζί με το Μονακό συμπεριλαμβάνονται από το 2005 στη λίστα του ΟΟΣΑ με τους μη συνεργάσιμους φορολογικούς «παραδείσους», ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τη διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό τους τομέα. Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα