Σε υψηλά δύο μηνών το ευρώ έναντι του γιεν

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 14:21

Σε υψηλά δύο μηνών ενισχύεται το ευρώ έναντι του γιεν, εν μέσω ισχυρών κερδών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη στιγμή που η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εμφανίζεται έτοιμη να λάβει μη συμβατικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν νωρίτερα κέρδη 2%, για τέταρτη συνεχή ημέρα, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να αποχωρήσουν από την ασφάλεια του δολαρίου.

Αν και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει περιορίσει τα αρχικά κέρδη του έναντι του δολαρίου και του ελβετικού φράγκου, εξακολουθεί να επηρεάζεται θετικά από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να αποφύγει την περαιτέρω ανατίμηση του φράγκου έναντι του ευρώ μέσω αγοράς ομολόγων και ξένου νομίσματος.

Την ίδια στιγμή, υπό πίεση βρίσκεται το δολάριο, καθώς η δήλωση του προέδρου της Citigroup ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση ενισχύει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου.

Στις 13:27 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% στα 126,63 γιεν, έχοντας εκτιναχθεί νωρίτερα στα 127,64, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2889 δολάρια. Νωρίτερα, το ευρώ είχε ενισχυθεί στα υψηλά 2,5 εβδομάδων των 1,2956 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα