G20: Ανοιξαν οι εργασίες της προπαρασκευαστικής συνόδου

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 12:19
UPD:27/03/2009 16:42
REUTERS

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Αλιστερ Ντάρλινγκ εγκαινίασε σήμερα τις εργασίες της συνόδου υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20 στο Χόρσαμ του νότιου Λονδίνου, δηλώνοντας "βέβαιος ότι θα υπάρξει πρόοδος" ύστερα από τις "πολύ χρήσιμες" συνομιλίες που διεξήχθησαν το βράδυ χθες, Παρασκευή στη διάρκεια δείπνου.

Η σύνοδος στο Χόρσαμ διεξάγεται εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου (G20) στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών της G20 συνεδριάζουν σε ξενοδοχείο του Χόρσαμ, 50 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Παρ' όλο που τις τελευταίες ημέρες έγιναν εμφανείς κάποιες αποκλίσεις κυρίως μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όσον αφορά τις προτεραιότητες στην αντιμετώπιση της κρίσης -οικονομικές μεταρρυθμίσεις ή αναγέννηση της οικονομίας- ο κ. Ντάρλινγκ υποστήριξε ότι οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν σε τρία μεγάλα προβλήματα: "στήριξη της οικονομίας, μέτρα ώστε οι τράπεζες να μπορούν εκ νέου να χορηγούν δάνεια και βεβαίως διασφάλιση ότι όλος ο κόσμος, και όχι μόνο μια μερίδα του κόσμου, θα επωφεληθεί από τις ενέργειές μας".

Λίγο νωρίτερα ο Ντάρλινγκ είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του BBC 4: "Δεν έχω να προτείνω στις άλλες χώρες ότι πρέπει να κινηθούν έτσι ή αλλιώς. Αυτές κρίνουν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους. Αυτό που επιδιώκω είναι μια κατηγορηματική δέσμευση" από τον καθένα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταπολέμηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα