Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 10:41

¶νοδο καταγράφουν, για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επικεφαλής τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν θετικά οι νέες διαβεβαιώσεις για την κατάσταση του αμερικανικού τραπεζικού τομέα.

Στελέχη των Citigroup, Bank of America και JPMorgan Chase αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι τράπεζές τους ήταν κερδοφόρες τους πρώτους δύο μήνες του 2009 και απέρριψαν τα σενάρια κρατικοποίησής τους.

Ισχυρά κέρδη σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, με τις μετοχές των Royal Bank of Scotland, Societe Generale και Natixis να ενισχύονται κατά 4,2%, 5,5% και 8,1%, αντίστοιχα.

Στον κλάδο της ενέργειας, οι τίτλοι των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro σημειώνουν άνοδο μεταξύ 0,1% και 1,2%.

Στις 10:16 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSEurofirst 300 των κορυφαίων ευρωπαϊκών μετοχών διαμορφωνόταν στις 714,18 μονάδες, αυξημένος κατά 1,7%.

Σημειώνεται ότι, παρά τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, ο δείκτης παραμένει μειωμένος κατά 14% από τις αρχές της χρονιάς.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο άνοιξε με κέρδη 1,7%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 2,1% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα