Προτάσεις ΕΒΕΑ για αναμόρφωση πτωχευτικού κώδικα

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 13:14
UPD:13:19

O πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Έξι προτάσεις για την αναμόρφωση διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ Ν. Δένδια, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. Οι προτάσεις αφορούν κυρίως το σχέδιο συνδιαλλαγής και το σχέδιο αναδιοργάνωσης οι οποίες κρίνεται πως θα βοηθήσουν την επιβίωση εκείνων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

- Να υπάρχει δυνατότητα συνδιαλλαγής για όλες τις επιχείρησες που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε παύση πληρωμών.

- Να απαλειφθεί (ή εναλλακτικά να επεκταθεί στα 5 έτη) ο περιορισμός των 2 ετών για τη διάρκεια της συμφωνίας συνδιαλλαγής, εφόσον υπάρχει περιορισμός των απαιτήσεων των πιστωτών.

- Εφόσον μία επιχείρηση έχει συμφωνήσει με το 60% των πιστωτών της, να προβλέπεται ταχεία επικύρωση, χωρίς τα προβλεπόμενα σήμερα προστάδια.

- Η συμφωνία συνδιαλλαγής με τη συναίνεση του 60% των πιστωτών (ως ποσού), να δεσμεύει και το υπόλοιπο 40% των πιστωτών.

- Να διπλασιασθεί (από ένα σε δύο έτη) η περίοδος χάριτος για την καταβολή των απαιτήσεων των πιστωτών.

- Να διατηρηθεί η ισχύουσα δυνατότητα προσωρινής αναστολής κατασχέσεων και διώξεων για το διάστημα εξέτασης του σχεδίου προς επικύρωση του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα