Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 06:35
UPD:06:47

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία καθώς το ράλι των μετοχών παγκοσμίως περιόρισε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη των εταιρικών κερδών σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής του χαλκού. Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ ο χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε έως 2,4%, στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Το ευρώ διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Οι ράβδοι χρυσού έχουν υποχωρήσει 2,2% αυτόν τον μήνα καθώς ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε άνοδο 2,5%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 921,70 δολ. η ουγγιά το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη Σεούλ, μετά την χθεσινή του υποχώρησε έως 0,7%. Το ευρώ ανατιμήθηκε μετά το δημοσίευμα σε εφημερίδα ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ δήλωσε ότι τα περιθώρια για μείωση των επιτοκίων είναι μικρά. Το νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3006 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 12,9487 δολ. η ουγγιά στις 12:05 μ.μ. ώρα Σεούλ η και πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 1.062 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα