Εθνική Τράπεζα - Εξαγορά τράπεζας στις ΗΠΑ αντί 69,9 εκ. δολ.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2001 17:35
UPD:19:23

Την εξαγορά της Yonkers Financial Corporation, εισηγμένης στο Nasdaq, έναντι 69,9 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Atlantic Bank of New York. Η Yonkers, η οποία θα συγχωνευθεί με την Atlantic Bank, διαθέτει σήμερα δίκτυο εννέα καταστημάτων, ενεργητικό 571,1 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 389 εκατ. δολάρια.

Η εξαγορά αυτή, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Atlantic Bank, Thomas M.O'Brien, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τράπεζα να επεκταθεί περαιτέρω στην λιανική τραπεζική και στον τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις κομητείες Westchester και Dutchess.

H πελατειακή βάση της Yonkers Financial ανέρχεται σε 18.000. Η Atlantic θα διατηρήσει όλα τα καταστήματα του νέου της αποκτήματος, τα οποία και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό. H Atlantic Bank διαθέτει σήμερα δίκτυο 13 καταστημάτων, ενεργητικό δύο δισ. δολαρίων και συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 μεγαλύτερων τραπεζών στην Νέα Υόρκη.

Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας δραστηριοποιείται διεθνώς σε 18 χώρες όπου ελέγχει επτά τράπεζες και οκτώ εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα