Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 10:59
UPD:11:05

Με πτώση άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερματίζοντας το πενθήμερο ράλι, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την αύξηση των εκπρόθεσμων οφειλών για πιστωτικές κάρτες πυροδότησαν ρευστοποιήσεις στον κλάδο των τραπεζών.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ της ανάκαμψης και της οικονομίας και της συνειδητοποίησης ότι η εταιρική κερδοφορία θα συνεχίσει να είναι αδύναμη προς το παρόν», σημειώνει ο Justin Urquhart Stewart της Seven Investment Management.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 711,21 μονάδες, μειωμένος κατά 1,2%. Χθες, ενισχύθηκε κατά 2,7%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ο κλάδος των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση ότι οι εκπρόθεσμες οφειλές σε πιστωτικές κάρτες, στις ΗΠΑ, εκτινάχθηκαν τον Φεβρουάριο στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τουλάχιστον 20 ετών.

Οι μετοχές των HSBC, BNP Paribas, UBS και Banco Santander υποχωρούσαν νωρίτερα μεταξύ 1,3% και 3,1%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σημείωναν πτώση 1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 1,5%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αργότερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών Φεβρουαρίου και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ καθώς και τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW σε Ευρωζώνη και Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα