Βουλγαρία: Ετοιμη η ΕΤΑΑ για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:34
UPD:13:47

Έτοιμη να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρός της, Τόμας Μίροου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Σόφια με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Πέταρ Ντιμιτρόφ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε- μεταξύ άλλων- ότι η ΕΤΑΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Βουλγαρία (1,7 δισ. ευρώ).

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας ανέφερε πως η ενεργειακή κρίση του περασμένου Ιανουαρίου «απέδειξε την ανάγκη υλοποίησης έργων που θα διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

Εξάλλου, ο κ. Ντιμιτρόφ επανέλαβε την υποστήριξη της Βουλγαρίας στη συμμετοχή της ΕΤΑΑ στα projects δημιουργίας «διόδων» διασύνδεσης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με αυτά της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθώς επίσης και για την αύξηση της δυναμικότητας των υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στο Τσίρεν.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης, στην ανάγκη σύστασης ομάδων εργασίας, που θα καταλήξουν στα έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, σήμερα ο κ. Μίροου και ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο προωθεί την υλοποίηση έργων στο «πεδίο» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα