Προς τα 48 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:54
UPD:13:57

Προς τα 48 δολάρια ενισχύεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου, εν όψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 500.000 βαρέλια.

Στις 13:09 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφωνόταν στα 47,68 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 33 σεντς, ή 0,7%. Τη Δευτέρα, το συμβόλαιο έκλεισε στα 47,35 δολάρια.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 23 σεντς, ή 0,5%, στα 46,69 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές πετρελαίου συνδέονται στενά με τις χρηματιστηριακές αγορές και τα οικονομικά στοιχεία αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι τιμές διαπραγματεύονται στο ίδιο εύρος εδώ και λίγο καιρό», επισημαίνει ο αναλυτής της Bache Commodities, Christopher Bellew.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την αγορά κατοικίας και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ καθώς και στη διήμερη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα