ΕΤΕ: Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων νέων

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 18:35
UPD:18:59

Πρόγραμμα απασχόλησης για νέους που είναι άνεργοι υιοθετεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο.

Η τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων σχολών, σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα αποτελείται από κύκλους διάρκειας 6 μηνών ο καθένας και προβλέπει την πλήρη αμειβόμενη απασχόληση 300 νέων ανέργων σε υπηρεσίες της Τράπεζας για κάθε τέτοιο κύκλο.

Πρόθεση της Τράπεζας είναι να διατηρήσει το πρόγραμμα σε ισχύ κατ΄αρχήν για ένα χρόνο και για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανέργους και ιδιαίτερα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης που θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών.

Επιδίωξη της Τράπεζας είναι να τεθεί το πρόγραμμα σε ισχύ μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το δ.σ. της τράπεζας αποφάσισε επίσης να διατηρήσει το ευρύ πρόγραμμα χορηγιών και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση. Μέσω του προγράμματος αυτού η Τράπεζα υποστηρίζει δράσεις και ενέργειες στους άξονες ¶νθρωπος, Περιβάλλον, Πολιτισμός και παράλληλα διαθέτει πόρους για συνδρομή σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα