ΑΤΕbank: Eπιλεκτική πίεση σε βάρος μας για το ΤΕΜΠΜΕ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 19:11
UPD:20:14

«Η ΑΤΕbank πρωταγωνιστεί στην χορήγηση δανείων μέσω ΤΕΜΠΕ με 23% μερίδιο στις εγκρίσεις» υπογραμμίζει η τράπεζα, κάνοντας λόγο για επιλεκτική άσκηση πίεσης σε βάρος της, την οποία χαρακτηρίζει «περίεργη, αν όχι σκόπιμη».

Στη σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει ακόμη πως μέχρι σήμερα έχει εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο τραπεζικό σύστημα: έχει υποδεχθεί αιτήσεις δανείων από 11.700 επιχειρήσεις, ύψους 1,2 δισ ευρώ και έχει ήδη εγκρίνει 6.700 δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.

«Εάν οι τράπεζες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ είχαν ανταποκριθεί, ως όφειλαν, αναλογικά κατά το ήμισυ σε σχέση με την ΑΤΕbank, είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιτευχθεί άμεσα οι στόχοι του προγράμματος. Κατά συνέπεια, για να αποδειχθεί εύστοχη κάθε καλόπιστη κριτική θα πρέπει να απευθυνθεί στον κατάλληλο αποδέκτη. Κάθε άλλη εκμετάλλευση του θέματος υπηρετεί άλλους σκοπούς, είναι άδικη, υποκριτική και παράλογη» προσθέτει.

«Ελπίζουμε ότι η πίεση που ασκείται επιλεκτικά προς την ΑΤΕbank από ορισμένους κύκλους, θα ασκηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μένουν, επιλεκτικά, στο απυρόβλητο» καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα