Rio Tinto: Σημαντικές απώλειες των μετοχών

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 08:47

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών μηνών σημείωσαν σήμερα κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Σύδνεϋ οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο Rio Tinto Group, εν μέσω ανησυχιών ότι η επένδυση της κινεζικής Aluminum Corp. ύψους 19,5 δισ. δολ. ενδέχεται να μην εγκριθεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Rio υποχώρησαν έως 9,7% φθάνοντας τα 46,96 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:41 μ.μ. στο Σύδνεϋ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 4 Δεκεμβρίου. Οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs JBWere Pty Co. εκτιμούν ότι η συμφωνία με την Chinalco, όπως είναι γνωστή η κρατιή Aluminum Corp., χαρακτηρίζεται «προβληματική» σε επίπεδα ελλείμματος. Η επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε τις μετοχές στο «sell» από το «hold», σύμφωνα με τη χθεσινή της έκθεση.

Η Rio, σύμφωνα με την Goldman, έχει έλλειμμα περίπου 38 δισ. δολ. ενώ προβλέπει ζημίες από το αλουμίνιο για την εταιρεία.

«Η προοπτική της αγοράς του αλουμινίου είναι αδύναμη και προβλέπουμε ζημίες σε αυτό το σκέλος της εταιρείας για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε η τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα