Ενδυναμώνει την παρουσία της στην Κίνα η VW

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 12:39
REUTERS/CHRISTIAN CHARISIUS

Την απόφασή της να επιμείνει στα επενδυτικά σχέδιά της στην Κίνα, αυξάνοντας την παραγωγική ικανότητα στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της κατά περίπου 5% και εισάγοντας νέα μοντέλα, επιβεβαίωσε η Volkswagen.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, Βίνφριντ Φάχλαντ, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στην κινεζική αγορά κατά περίπου 5%, ποσοστό που θα ανεβάσει συνολικά την παραγωγή της κατά 50.000 αυτοκίνητα.

Η Volkswagen σχεδιάζει να διπλασιάσει τις πωλήσεις στην Κίνα και να φτάσει μέχρι το 2018 τα 2 εκατ. αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, τα σχέδιά της να επενδύσει 2,4 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι το 2010 δεν έχουν ανατραπεί, ξεκαθάρισε ο Φάχλαντ.

Εκτίμησε, επίσης, πως η Κίνα θα ξεπεράσει τη Γερμανία σε πωλήσεις αυτοκινήτων της, και θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου μέσα σε τρία χρόνια, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας φέτος στην Κίνα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πέρυσι είχε μερίδιο 19% στην αγορά αυτοκινήτων, προβλέπει για το 2009 μικρή αύξηση στη συνολική αγορά αυτοκινήτου της Κίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Φάχλαντ, η Volkswagen επιδιώκει μεγαλύτερη αύξηση από τη συνολική της αγορά και προβλέπει ότι το 2009 θα είναι μία κερδοφόρα χρονιά.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12,5%, ξεπερνώντας το ένα εκατ. οχήματα, ενώ η εσωτερική αγορά αυτοκινήτου συνολικά στη χώρα αυξήθηκε κατά 8%.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει στην αγορά της Κίνας πέντε νέα μοντέλα φέτος και άλλα τέσσερα το 2010. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο, θα παρουσιάσει τρία μοντέλα που σκοπεύει να αρχίσει να παράγει σύντομα στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και το νέο Golf.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα