Και τυπικά στη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση των ΟΑ

«Πράσινο φως» από τη Διυπουργική
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 20:13
UPD:20:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και τυπικά περνάει στη Marfin Investment Group η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μετά το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Συνολικά, η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής θα φέρει στο κράτος ταμειακό όφελος 177,2 εκατ. ευρώ, ενώ αργότερα αναμένεται να έχει και άλλο ταμειακό όφελος από τα πρόσθετα στοιχεία του ενεργητικού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι Έλληνες φορολογούμενοι σταματάνε πλέον να πληρώνουν περίπου 350 εκατ. ευρώ το χρόνο για την Ολυμπιακή, ενώ το κράτος θα εισπράττει πλέον 150 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, σπατόσημο και φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

K. Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι σταματάνε πλέον να πληρώνουν €350 εκατ. το χρόνο για την Ο.Α.

K. Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι σταματάνε πλέον να πληρώνουν €350 εκατ. το χρόνο για την Ο.Α.

Το τίμημα για την επίγεια εξυπηρέτηση ανήλθε στα 44,8 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 5 εκατ. ευρώ, που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμφωνίες ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στη MIG και στη συνέχεια οι συμβάσεις θα οδεύσουν προς την Βουλή για κύρωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα