Huiyuan: Απώλειες ρεκόρ των μετοχών

Μετά την απαγόρευση εξαγοράς της από την Coca-Cola
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:45

Απώλειες ρεκόρ της τάξης του 52% σημείωσαν κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν οι μετοχές της China Huiyuan Juice Group Ltd., μετά την απόρριψη της επιτροπής ανταγωνισμού της Κίνας για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χυμών της χώρας από την Coca-Cola αντί ποσού 2,3 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Huiyuan υποχώρησαν στα 3,99 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 10:02 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι «αρνητική για τον ανταγωνισμό», επειδή η Coca-Cola μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηγετική της θέση στην αγορά αναψυκτικών για να ωθήσει υψηλότερα τις τιμές και να περιορίσει το δικαίωμα επιλογής των καταναλωτών.

Η Coca-Cola, με περισσότερο του ημίσεως της αγοράς σόδας (σε όγκο) της Κίνας, θα διπλασίαζε με αυτήν την εξαγορά το μερίδιό της στην κινεζική αγορά χυμών. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σόδας στον κόσμο, PepsiCo Inc. αγωνίζεται να αγοράσει σήματα χυμών και πόσιμων γαλακτοκομικών προϊόντων για να διαφοροποιηθεί από τα αναψυκτικά και να κερδίσει πελάτες πουλώντας τοπικές γεύσεις.

Η τιμή των μετοχών της Huiyuan βρίσκεται 67% χαμηλότερα από την τιμή προσφοράς της Coca-Cola στα 12,20 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Χθες οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 19% πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή τους, 13 λεπτά μετά τις 10 π.μ. με την έναρξη της συνεδρίασης στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα