ΓΣΕΕ: Εισοδηματική αφαίμαξη μισθωτών-συνταξιούχων

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 18:59

«Αδικη, αντικοινωνική και αδιέξοδη» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για εισοδηματική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων σημειώνοντας πως η πολιτική αυτή του κυβερνώντος κόμματος «πλήττει βάναυσα τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο και στη φορολογική ασυλία τα μεγάλα εισοδήματα και τους οικονομικά ισχυρούς, δηλαδή τους μόνιμα φοροδιαφεύγοντες».

Στη συνέχεια η Συνομοσπονδία καταθέτει τις δικές της προτάσεις:

«Η ΓΣΕΕ θεωρεί αναγκαίο, ιδιαίτερα κατά τη σημερινή συγκυρία, να αυξηθούν οι πόροι του δημοσίου για λόγους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς. Θεωρεί απαραίτητο να αποφασιστεί επιτέλους η φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων από χρηματοοικονομική, επιχειρηματική δραστηριότητα και ελεύθερα επαγγέλματα, σε συνδυασμό με τα εξής μέτρα:

- Την μόνιμη (και όχι ευκαιριακή) αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των υψηλών εισοδημάτων,

- Την εγκαθίδρυση της προοδευτικής φορολογίας για τις ΑΕ και ΕΠΕ,

- Την επαναφορά και αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με ταυτόχρονη κατάργηση του ΕΤΑΚ,

- Τη φορολόγηση της πολυτελούς κατανάλωσης,

- Τη φορολόγηση των διασυνοριακών μετακινήσεων κεφαλαίων

- Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βαριά φορολόγηση των επενδύσεων δια μέσου των εξωχώριων (off-shore) εταιριών».

Καταλήγοντας τονίζει πως οι εργαζόμενοι «θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα