Καθησυχαστικός για τις κοινοτικές επιδοτήσεις ο Σωτ. Χατζηγάκης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 16:14

Απομακρύνεται ο κίνδυνος περικοπών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος περικοπών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, καθώς, όπως ανέφερε, η χώρα μας πέρασε τις «εξετάσεις» στους κοινοτικούς ελέγχους που αφορούν το σύστημα των επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) μέσω του Οργανισμού ελέγχου-πληρωμής επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ακόμη έχει ήδη αρχίσει η πληρωμή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ και η εξόφληση παραγωγών από επιδοτήσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ. Η εκταμίευση των ποσών αυτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Απριλίου.

Σ. Χατζηγάκης: Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η εκταμίευση των 500 εκατ. ευρώ

Σ. Χατζηγάκης: Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η εκταμίευση των 500 εκατ. ευρώ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, προανήγγειλε ότι:

-Σύντομα θα γίνει αναδιάταξη των κονδυλίων και των έργων του ΕΣΠΑ του υπουργείου, με έμφαση σε έργα που αφορούν το νερό και την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

-Θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας για την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και την προστασία των καταναλωτών.

-Κατά τη μετάβασή του στην Κρήτη, μεθαύριο, θα ανακοινώσει τα μέτρα υπέρ των αγροτών της περιοχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα