«Σύννεφα» στη Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 00:01

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε χθες η Wall Street, χωρίς να καταφέρνει να ακολουθήσει το θετικό κλίμα που επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος.

Οι απώλειες των μετοχών του χρηματοοικονομικού τομέα παρέσυραν προς τα κάτω και τους γενικούς δείκτες στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ οι δυσοίωνες εκτιμήσεις της SonyEricsson για μείωση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Xerox, άσκησαν πιέσεις και στο δείκτη μετοχών τεχνολογίας Nasdaq.

Με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της Fed για αποκατάσταση της ισορροπίας του τραπεζικού συστήματος, ο γενικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε απώλειες μεγαλύτερες του 1%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι δείκτες Standard & Poor's 500 και Nasdaq.

Διαφορετικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στην Ευρώπη, με τα κέρδη των μετοχών του ενεργειακού και μεταλλευτικού τομέα να αντισταθμίζουν τις απώλειες των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μετά την προειδοποίηση της SonyEricsson.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,4%, κλείνοντας στις 717,88 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους έναντι του ευρώ, αν και στο σύνολο της εβδομάδας, το ενιαίο νόμισμα αναδείχθηκε ο μεγάλος «νικητής».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα