Aλλαγές κορυφής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 14:43

Aλλαγές κορυφής αναμένονται από την 1η Απριλίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την τελευταία 4ετία, Ράϊνχαρτ Κούλμαν, μετατίθεται στα ναυπηγεία της Μπλομ εντ Φος του Αμβούργου, όπου αναλαμβάνει υπεύθυνος ναυπήγησης πολεμικών σκαφών επιφανείας. Σημειώνεται ότι τόσο ο Σκαραμαγκάς όσο και το γερμανικό ναυπηγείο είναι θυγατρικές του ομίλου ThysenKrupp.

Ο κ. Κούλμαν, στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την παραλαβή του πρώτου από τα 4 υποβρύχια που κατασκευάζει η εταιρεία του για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων, με απαιτήσεις του Σκαραμαγκά από τη ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν επήλθε συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για την παραλαβή του πρώτου υποβρυχίου («Παπανικολής»), το οποίο παρουσιάζει αποκλίσεις από τις συμφωνημένες προδιαγραφές, ενώ μόλις πρόσφατα έχει τεθεί σε φάση διευθέτησης μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο.

M.KA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα