ΥΠΟΙΟ: Με δόσεις η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:57

«Θα βγούμε πιο δυνατοί όταν περάσει η κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

«Θα βγούμε πιο δυνατοί όταν περάσει η κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ακόμη ότι δεν χρειάζεται νέα απογραφή.

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση για την εισοδηματική πολιτική, ο υπουργός επανέλαβε πως είναι έκτακτα και δεν σημαίνει ότι θα ισχύσουν και του χρόνου.

Για την έκτακτη εισφορά είπε ότι τα εκκαθαριστικά θα σταλούν σύντομα και η πληρωμή θα γίνει με δόσεις.

Τόνισε ακόμη ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων σήμερα θα ήταν δυναμίτης για την απασχόληση, προσθέτοντας πως η φορολόγηση των κερδών των τραπεζών θα σήμαινε λιγότερη ρευστότητα στην αγορά.

Τα μέτρα περιορισμού των δαπανών είναι μόνιμα, είπε ο κ. Παπαθανασίου και σημείωσε πως αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού είσπραξης εσόδων, μεταξύ άλλων διασταυρώσεις στοιχείων.

Πρόσθεσε, μάλιστα πως εντός της ημέρας ή αύριο θα ανακοινωθεί κατάλογος 60.000 επιχειρήσεων που δεν είχαν δηλώσει ΦΠΑ.

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας, για να μην έχει πρόβλημα δανεισμού, ενώ παράλληλα παίρνει μέτρα που ενισχύουν τις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και μέτρα που ενισχύουν την πραγματική οικονομία.

Πηγή: NET



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα