Κάλεσμα Ομπάμα στην G20 για ανάληψη άμεσης δράσης

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 06:48

Τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) κάλεσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, να συμφωνήσουν στην ανάληψη άμεσης δράσης για την αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Ομπάμα τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ηγηθούν της προσπάθειας αναζωογόνησης της παγκόσμιας οικονομίας και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη σε αυτήν.

«Αν η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου συμβάλει στην άμεση ανάληψη κοινών μέτρων, εμείς μπορούμε να προλειάνουμε το έδαφος για μία ασφαλή ανάκαμψη και να προλάβουμε μελλοντικές κρίσεις», γράφει.

Τονίζει ακόμα ότι η αποτελεσματικότερη επιτήρηση, καθώς και η αποκατάσταση της ροής πιστώσεων προς τις εταιρείες, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη και τονίζει ότι τα μέλη της G20 έχουν καθήκον να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχεται ότι η χώρα του φέρει κάποια ευθύνη για τη σημερινή κρίση, προσθέτει όμως ότι η σύνοδος κορυφής της G20 προσφέρει μια ευκαιρία για συνεργασία των χωρών με στόχο την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης.

«Γνωρίζω ότι η Αμερικκή έχει παίξει το ρόλο της στο χάος που αντιμετωπίζουμε... Τώρα είναι καιρός να συνεργσθούμε για να επιστρέψουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ανοικτές και σταθερές αγορές», υπογραμμίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα