Συμφωνία μετόχων μεταξύ ΕΛΒΑΛ και Furukawa-Sky Aluminum

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 09:56

Την προβλεπόμενη Συμφωνία Μετόχων – βάσει Μνημονίου Συνεργασίας που είχαν υπογράψει – έθεσαν σε ισχύ η ΕΛΒΑΛ Α.Ε., η Furukawa-Sky Aluminum Corp. και η κατά 100% θυγατρική της ΕΛΒΑΛ στην Αγγλία Bridgnorth Aluminium Ltd.

Βάσει της Συμφωνίας Μετόχων, η Furukawa-Sky Aluminum Corp. απέκτησε το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Bridgnorth Aluminium Ltd. μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας. To υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου εξακολουθεί να ανήκει στην ΕΛΒΑΛ.

Επιπλέον της συμφωνίας μετόχων ετέθη σε ισχύ και συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας, με την οποία η Bridgnorth Aluminium Ltd θα λαμβάνει από την Furukawa-Sky Aluminum Corp. συνεχή τεχνολογική υποστήριξη για την εξέλιξη και εξασφάλιση ποιοτικής υπεροχής των προϊόντων της και την αποδοτικότητα της παραγωγικής της διαδικασίας.

«Στόχος των συμφωνιών είναι η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητος των προϊόντων της εταιρείας και η ενίσχυση της θέσης της στην παγκόσμια αγορά, με έμφαση στα λιθογραφικά φύλλα αλουμινίου», επισημαίνει η ΕΛΒΑΛ στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα