Συνεχίζεται η άνοδος στην Ευρώπη

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 10:53

¶νοδο σημειώνουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς το σχέδιο αγοράς «τοξικών» στοιχείων τραπεζών, το οποίο ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, προκάλεσε ευφορία στις αγορές.

Το σχέδιο προβλέπει τη συνεργασία της κυβέρνησης με ιδιώτες επενδυτές για την αγορά του «τοξικού» ενεργητικού, με την πρώτη να διαθέτει για το σκοπό αυτό 75 έως 100 δισ. δολάρια από το υπάρχον πακέτο διάσωσης του χρηματοοικονομικού τομέα, γνωστού ως TARP, και με τον ιδιωτικό τομέα να προσφέρει μερίδιο 5% ή και περισσότερο.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 747,92 μονάδες, αυξημένος κατά 1,1%. Σημειώνεται ότι από τις αρχές της χρονιάς, ο δείκτης εμφανίζεται μειωμένος κατά 10%.

Επικεφαλής της ανόδου σήμερα ο κλάδος των τραπεζών, με τις μετοχές των Royal Bank of Scotland, Barclays, UniCredit και UBS να σημειώνουν άνοδο 3,4%-8%.

Κέρδη 3,8% καταγράφει και ο τίτλος της Deutsche Bank, η οποία προέβλεψε σήμερα ότι η τραπεζική βιομηχανία θα ανακάμψει σε ένα βαθμό το 2010.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,1%. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα