ΥΠΟΙΟ: Οι ευρωπαϊκές συστάσεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των μέτρων

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 18:40
UPD:18:45

«Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Επιτροπής επιβεβαιώνουν πλήρως την αναγκαιότητα των μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει και αφορούν τόσο το πρόγραμμα περικοπής κρατικών δαπανών όσο και την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου σε δήλωσή του για τις συστάσεις της Κομισιόν στη χώρα μας. Σημειώνει ακόμη πως τα μέτρα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και εκφράζει την πεποίθηση πως με αυτά μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010.

Παραθέτοντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει πως όλες οι επισημάνσεις της έχουν ήδη ενταχθεί στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, έχουν εξαγγελθεί και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, βάλλει με δριμύτητα κατά του προέδρου του: «Στις συστάσεις της Επιτροπής δεν υιοθετείται καμία από τις ανεύθυνες και λαϊκίστικες προτάσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου».

Καταλήγοντας τονίζει πως «ο διάλογος για την έξοδο από την κρίση απαιτεί δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Και όχι ανέφικτες και λαϊκίστικες υποσχέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα