Σήμερα η απόφαση για τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 08:10
UPD:10:18

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με την οποία εξομοιώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο. Η απόφαση αφορά περίπου 140.000 γυναίκες και θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από 5 ώς 15 χρόνια.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας να μην υολοποιηθεί τυχόν αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου.

Η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλατζάκου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ζήτησε ψυχραιμία και υπομονή ώστε να εξεταστεί σε όλες τις πτυχές της η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και κυρίως όσον αφορά στο χρονικό περιθώριο που δίνει για την εφαρμογή της απόφασης.

Στο κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, υποστήριξε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου δεν εμπίπτει στην επαγγελματική ασφάλιση όπως υποστηρίζει η Κομισιόν στην προσφυγή της.

Μετά την έκδοση της απόφασης η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί, το αργότερο εντός τριών ετών, να προωθήσει σημαντικές μεταβολές στο συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα