Ν. Ανατ. Αττικής: Επεστράφη ως ελλιπής η ΜΠΕ για τους Νέους Αυτοκινητοδρόμους

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 15:14
UPD:15:16

Τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της προώθησης του έργου των Νέων Αυτοκινητοδρόμων Αττικής χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση -όπως υποστηρίζουν- με την τοπική κοινωνία, επισημάνθηκαν κατά τη συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στην υποβληθείσα ΜΠΕ και την επιστρέφει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να επανυποβληθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει:

· την πλήρη κυκλοφοριακή μελέτη, που θα περιλαμβάνει τους λεπτομερείς μελλοντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους, ούτως ώστε να εκτιμηθούν οι συνεπακόλουθες επιπτώσεις στη ρύπανση, στο θόρυβο κλπ.

· τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής που πρέπει να ενσωματωθούν στο υπό μελέτη έργο και να εκτελεσθούν ταυτόχρονα με αυτό.

· την πλήρη μελέτη φυτοτεχνικών εργασιών και αποκατάστασης του τοπίου.

· τους απαραίτητους τοπικούς οδικούς άξονες που θα ενσωματωθούν στο υπό μελέτη έργο προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στην περιοχή.

· την ενδελεχή μελέτη των προταθεισών εναλλακτικών λύσεων για συγκεκριμένα έργα (χάραξη Έτους, κόμβος Ζωΐτσα, κατάργηση Α/K Πικερμίου κλπ).

· το λεπτομερές σχέδιο απόθεσης των υλικών εκσκαφής δεδομένου ότι οι προτεινόμενες λύσεις είτε δεν επαρκούν είτε δεν είναι τεκμηριωμένες.

· την τήρηση των προβλεπόμενων στις ΖΟΕ Μεσογείων για τη χάραξη των μελετωμένων οδικών αξόνων.

· την ταύτιση χάραξης των οδικών αξόνων με τις προτεινόμενες γραμμές του προαστιακού.

· την άμεση κατασκευή του τμήματος από Α/Κ Σπάτων έως τη Λεωφόρο Σπάτων-Λούτσας με ταυτόχρονη στάση του προαστιακού στην έξοδο του από το αεροδρόμιο.

· την αναλυτική εξέταση της προταθείσης λύσης προς την Ν.Α. Αττική (μελέτη Σμιτ) σε αντικατάσταση της εξόδου προς παραλιακή στην Αγία Μαρίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα