Σόρος: Η G20 δεν πρέπει να ξεχάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 22:04

Την άποψη του ότι οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο της G20 για την οικονομική κρίση στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο δεν πρέπει να ξεχάσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός εκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος.

«Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση σε χειρότερο βαθμό από ότι εμείς οι ίδιοι» δήλωσε ο Τζορτζ Σόρος, μιλώντας σε συνέδριο του ιδρύματος Νέα Αμερική.

«Το κεφάλαιο έχει εγκαταλείψει τα προάστια για να κερδίσει το κέντρο με αποτέλεσμα πολλά υποσχόμενες περιοχές όπως η ανατολική Ευρώπη και η Βραζιλία να έχουν σήμερα πληγεί σοβαρά» τόνισε ο κ. Σόρος, ο οποίος συνιστά την ευκολότερη διεθνή πρόσβαση στα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Πρέπει να σκεφτούμε τον κόσμο όταν θα βγει από την κρίση. Η υγεία, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία προβλήματα» πρόσθεσε, χαιρετίζοντας την αμερικανική κυβέρνηση που τα έχει τοποθετήσει στις προτεραιότητες της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα