Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 07:52
UPD:07:58

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα στήριξης των αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να ψάξουν για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες από τον Ιούνιο, εν μέσω προσδοκιών ότι οι εταιρείες της Ιαπωνίας φέρνουν στη χώρα τα κέρδη που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό πριν από τη λήξη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης την επόμενη εβδομάδα.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3576 ανά ευρώ στις 2:26 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3526 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε στα 98,39 γιέν από 98,71 που ήταν χθες. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 133,58 ανά ευρώ από 133,52.

Η ζήτηση για τα νομίσματα της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ περιορίστηκε καθώς οι κεντρικές τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια και διοχέτευσαν κεφάλαια στις αγορές, τονώνοντας την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο όδευε να σημειώσει άνοδο για τρίτη εβδομάδα. Σήμερα σημείωνε άνοδο 0,7%. Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωνε άνοδο 0,4%. Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 2,3%. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σχέδιο αγοράς τοξικών περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα