Google: 200 απολύσεις στο τμήμα πωλήσεων-μάρκετινγκ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 09:16
UPD:09:19

Τα σχέδιά της να απολύσει 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ ανακοίνωσε η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ιστοσελίδων στον κυβερνοχώρο, η Google, για να μειώσει τις δαπάνες καθώς τα έσοδά της μειώνονται εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θα γίνουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και θα επηρεάσουν το 1% του εργατικού δυναμικού της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία απασχολεί 20.000 εργαζομένους.

Η ανακοίνωση έγινε μόλις δύο μήνες αφότου η Google προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε απολύσεις 200 υπεύθυνων προσλήψεων. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία έκλεισε το τμήμα ραδιοφωνικών προγραμμάτων, καταργώντας 40 θέσεις εργασίας.

«Η Google έχει γιγαντωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οταν οι εταιρείες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν όλα σωστά, και σίγουρα δεν τα κάναμε (σωστά). Επιπλέον επενδύσαμε υπερβολικά σε κάποιους τομείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τάσεις ανάπτυξης που παρατηρούνταν εκείνη την εποχή», δήλωσε μέσω blog ο Ομίντ Κορντεστάνι, αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανακοινώνοντας τις περικοπές.

Η εταιρεία κατέχει μερίδιο άνω του 60% στην αμερικανική αγορά ηλεκτρονικής αναζήτησης ιστοσελίδων, με έσοδα τον περασμένο χρόνο περίπου 22 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 97% προήλθε από διαφημίσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα