ΣΙΔΜΑ: Ζημίες 795 χιλ. ευρώ το 2008

Ανοδος τζίρου κατά 22%
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 11:02

Στα 217 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ ΑΕ το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 22%. Μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας, διαμορφώθηκε στα 287 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 14%.

Σε επίπεδο εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ, μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε σε 223 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5%. Τα αποτελέσματα επιβάρυνε πρόβλεψη ποσού ίσου με 2,1 εκατ. ευρώ, που αφορούσε την υποτίμηση των αποθεμάτων λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών των πρώτων υλών κατά τους τελευταίους μήνες του έτους, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα μετά φόρων αποτελέσματα, μετά την επίδραση της απαίτησης της αναβαλλόμενης φορολογίας, διαμορφώθηκαν σε 0,39 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 78% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση 7% στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο Ομίλου, πριν από την υποτίμηση των αποθεμάτων, τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και διαμορφώθηκαν σε 13,4 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 795 χιλ. ευρώ από κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ το 2007.

«Σημειωτέων ότι το αποτέλεσμα επηρέασε αρνητικά η SIDMA Ρουμανίας που κατέγραψε συναλλαγματικές ζημιές ύψους 853 χιλ. ευρώ, καθώς το τοπικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 7% περίπου κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους», επισημαίνει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα