Space Hellas: Ενίσχυση τζίρου, EBITDA το 2008

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 12:49

Σταθερά ανοδικά κινήθηκε και το 2008 η Space Hellas, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και λειτουργικών κερδών (EBITDA), ωστόσο τα κέρδη μετά φόρων μειώθηκαν λόγω των δυσμενών διεθνών χρηματοοικονομικών συνθηκών στο δεύτερο μισό του 2008, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,5% στα ευρώ 49,9 εκ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 4,17 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 18%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 1,84 εκ., παρουσιάζοντας οριακή αύξηση της τάξεως του 1% και τα κέρδη μετά φόρων κατέγραψαν μείωση 8,72% σε ευρώ 1,68 εκ.

«Η οριακή αύξηση των κερδών προ φόρων καθώς και η μείωση των κερδών μετά φόρων ήταν αποτέλεσμα της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου του 2ου μισού του 2008 από πλευράς διεθνών χρηματοοικονομικών συνθηκών», τονίζει η εταιρεία.

Αναφορικά με το 2009, η διοίκηση στοχεύει στην επίτευξη του στόχου της εμπορικής ανάπτυξης μέσα σε ένα υγιές εταιρικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Το σημαντικό ύψος των υπό εκτέλεση έργων σε συνδυασμό με την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους τεχνολογικούς οίκους, την κάμψη των επιτοκίων και την ύπαρξη επαρκούς ρευστότητας, τεκμηριώνουν την θέση της διοίκησης για συνέχιση της ανάπτυξης και το 2009, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΕΙΣ



Σχολιασμένα