«Ναι» στο πλαφόν αλλά όχι μόνο για πρατήρια λένε οι βενζινοπώλες της Κρήτης

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 15:13
UPD:15:49

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων σε όλο το δίκτυο διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων ζήτησαν από το ΥΠΑΝ οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της Κρήτης, προειδοποιώντας όμως ότι αν επιβληθεί πλαφόν μόνο στα πρατήρια, θα προχωρήσουν στο κλείσιμό τους.

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλη οι πρατηριούχοι δήλωσαν ότι έγινε συζήτηση για την επιβολή πλαφόν προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά, επισημαίνοντας την ανάγκη να ισχύσει το πλαφόν για όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης των καυσίμων και όχι μόνο για τις λιανικές τιμές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν επιβληθεί πλαφόν μόνο στα πρατήρια, προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των πρατηρίων.

Οι βενζινοπώλες της Κρήτης επανέλαβαν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που έχουν οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη -διαμορφώνονται από 15 μέχρι 25 λεπτά το λίτρο πάνω από το μέσο όρο- ενώ ζήτησαν να γίνει εκτενής έρευνα σε όλο το κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ώστε να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για τις αποκλίσεις που παρουσιάζονται στις λιανικές τιμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα