Ελβετία: Σε ευρύτερο διεθνές φόρουμ, όχι στη G20, οι λύσεις για την κρίση

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 19:13

Την άποψη πως η συζήτηση για την παγκόσμια οικονομική κρίση θα πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο ενός διεθνούς φόρουμ ευρύτερου από την G20 εξέφρασε η η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Ντόρις Λόιτχαρντ.

«Διαπιστώσαμε από κοινού ότι θα πρέπει να βρούμε νέες δυνατότητες για να συζητήσουμε (την κρίση). Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια δυνατότητα γιατί η G20 δεν είναι η κατάλληλη λύση» ανέφερε η Λόιτχαρντ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αντιπρόεδρο της πολωνικής κυβέρνησης, Βάλντεμαρ Πάβλακ.

«Χρειαζόμαστε μια πιο δημοκρατική λύση, μια ευρύτερη πλατφόρμα συνεργασίας, ίσως σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η G20 «δεν είναι ένας οργανισμός που μπορεί να αποφασίσει τη νέα οικονομική δομή, να βρει λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν σήμερα τον κόσμο, επειδή σε αυτήν συμμετέχουν μόνο 20 χώρες. Τέτοιου είδους προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο διεθνών οργανισμών» όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και ο ΟΗΕ, επισήμανε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα