Μέτρα για την τόνωση του τουρισμού εξήγγειλε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009 17:52
UPD:18:14

Μέτρα για την τόνωση του τουρισμού, μεταξύ των οποίων και την αναστολή των τελών για τα περιφερειακά αεροδρόμια που πληρώνουν τα αεροπλάνα από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σάμο, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι την προσεχή Πέμπτη θα ανακοινωθούν και επιπλέον μέτρα ανακούφισης, τα οποία προωθεί το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να μειωθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των αεροδρομίων και την κάλυψη λειτουργικών κενών στην πολιτική αεροπορία.

Όσον αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο αεροδρόμιο της Σάμου με το μηχάνημα «Βίο Αρ» (ραδιοβοήθημα), ο υπουργός τόνισε ότι θα αντικατασταθεί με πιο σύγχρονο «Ντι Φορ», το οποίο θα είναι και έτοιμο μέχρι τις 5 Μαίου και θα βοηθήσει στις νυχτερινές πτήσεις και στις περιπτώσεις κακοκαιρίας. Το μηχάνημα θα κοστίσει 320.000 ευρώ μαζί με το κόστος εγκατάστασης.

Ο κ. Στυλιανίδης βρίσκεται στη Σάμο για τα εγκαίνια της κεραίας Wi Fi (ασύρματου δικτύου) στις περιοχές Καρλόβασι, Πυθαγόρειο και Βαθύ. Στον Μαραθόκαμπο, θα εγκαινιαστεί η δορυφορική (δόρυ) κεραία, στο σχολείο Μαραθοκάμπου.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα τα οποία προώθησε ως υπουργός Παιδείας στο νομό της Σάμου.

Το μεσημέρι πραγματοποίησε σύσκεψη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Θαλασσινού Θαλασσινού, του Νομάρχη Σάμου Μανώλη Κάρλα και των τοπικών φορέων.

Ο υπουργός το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με κομματικά στελέχη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Καρλόβασι σε κεντρική ομιλία, με θέμα "πολιτικές εξελίξεις τα επόμενα βήματα".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα