Υποχωρεί ο χαλκός

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 08:11
UPD:08:22

Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημείωσε το μέταλλο με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στο London Metal Exchange (LME), ο χαλκός, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για την οικονομική ανάκαμψη μειώθηκε, βλάπτοντας την προοπτική για τη ζήτηση των μετάλλων.

Τα συμβόλαια του μετάλλου κινήθηκαν πτωτικά όπως και οι μετοχές μετά την έκθεση που έδειξε μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία για πέμπτο μήνα τον Φεβρουάριο καταδεικνύοντας διεύρυνση της παγκόσμιας ύφεσης. Και το ισχυρότερο δολάριο μείωσε τη ζήτηση των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε έως 1,8% φθάνοντας στα 3.976,25 δολ. ο μετρικός τόνος νωρίς κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία και διατηρήθηκε στα 4.015 δολ. ο τόνος στις 9:52 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Το μέταλλο σημείωσε άνοδο 2,4% την εβδομάδα που πέρασε καθώς ο MSCI Asia Pacific Index κινήθηκε ανοδικά.

Ο χαλκός για παράδοση Μαΐου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) υποχώρησε έως 1,7% φθάνοντας στο 1,804 δολ. η λίμπρα. Στη Σαγκάη το βιομηχανικό μέταλλο για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε έως 0,4%, φθάνοντας στα 33.100 γιουάν (4.843 δολ.) ο τόνος πριν διαπραγματευθεί στα 33.020 γιουάν ο τόνος.

Σήμερα ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε για πρώτη φορά σε έξι ημέρες εν μέσω εικασιών ότι η ανάκαμψη για τις τράπεζες ενδέχεται να καθυστερήσει μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιθνερ, ότι κάποιες τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν σημαντική οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME, το αλουμίνιο υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 1.417 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 2,2%, φθάνοντας τα 1.320 δολ. ο τόνος και ο μόλυβδος υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στα 1.265 δολ. ο τόνος. Το νικέλιο και ο κασσίτερος δεν είχαν διαπραγματευθεί έως τις 9:55 π.μ. στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα