Ακρίτας: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2008

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 11:07

Με κέρδη έκλεισε το 2008 τόσο για τον όμιλο όσο και για την μητρική εταιρεία Ακρίτας.

Ειδικότερα, η μητρική εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά τους φόρους ύψους 0,478 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 4,9 εκ. ευρώ το 2007. Ο Κύκλος Εργασιών της διαμορφώθηκε σε 57,5 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας κάμψη 6,5%, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν σε ευρώ 6,6 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 29,7%.

Η καθαρή θέση της εταιρείας ανήλθε σε 62,7 εκ. ευρώ έναντι 61,8 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένη κατά 0,9 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά στον όμιλο, τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζουν ελάχιστες αποκλίσεις από τις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής, εξαιτίας της απαλοιφής των διεταιρικών συναλλαγών, επισημαίνει η Ακρίτας.

«Το έτος 2008 χαρακτηρίστηκε από την έναρξη της γενικευμένης χρηματοπιστωτικής κρίσης και την επακόλουθη οικονομική ύφεση που διαρκεί και αναμένεται να κορυφωθεί στην τρέχουσα χρήση 2009», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Στα πλαίσια της δυσμενούς αυτής συγκυρίας, η διοίκηση αποφάσισε να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας αλλά και την γενικότερη εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής για το τρέχον έτος.

«Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ θα προτείνει στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων τον σχηματισμό του κατά νόμο τακτικού αποθεματικού και την μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης», υπογραμμίζεται.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΚΡΙΤ



Σχολιασμένα